Educatie


Meer leren over water is leuk voor alle leeftijden. Scholieren van het basisonderwijs kunnen leren over water door een waterles met proefjes en een rondleiding op de waterzuivering. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs bieden wij op maat gemaakte gastlessen of excursies aan. Volwassenen kunnen kennis op doen over water door een excursie aan te vragen bij de projecten Doorbraak en Kristalbad of op een rwzi. Ook kun je op deze pagina folders en brochures aanvragen.

geo

Adviseurs van de Toekomst

adviseurs van de toekomst

Adviseurs van de Toekomst is een project van Natuur en Milieu Overijssel. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan aan de slag met een opdracht voor een echte opdrachtgever, waardoor zij in aanraking komen met het werkveld, de overheid en water.

Op dit moment zijn leerlingen van het Vechtdal College uit Hardenberg druk aan de slag met het uitvoeren van een opdracht voor ons rond de Vecht. Wij kijken nu al uit naar het resultaat.

Informatie voor voortgezet onderwijs vind je ook op de website van Waterwise.

Droppie Water en droogte

droppie

Droppie Water is de mascotte van alle waterschappen en krijgt natuurlijk ook te maken met droogte. Hoe kan het toch, wat heb je ermee te maken, waar zie je het en wat kun je eraan doen ….. Hoe Droppie Water dit aanpakt is te lezen in het stripboekje “Droppie Water en het klimaat (pdf, 1.2 MB)”. Lees de eerste pagina’s van het stripverhaal, wil je weten hoe het verder gaat, vraag bij ons het boekje aan. Ook kun je een spelletje doen om zelf zoveel mogelijk water te sparen of ervoor te zorgen dat de stad niet overstroomt na een hoosbui. Ga naar de website van Droppie Water.

Water experience game

Victor de Vechtotter over de droogte