Educatie


Meer leren over water is leuk voor alle leeftijden. Scholieren van het basisonderwijs kunnen leren over water door een waterles met proefjes en een rondleiding op de waterzuivering. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs bieden wij op maat gemaakte gastlessen of excursies aan. Volwassenen kunnen kennis op doen over water door een excursie aan te vragen bij de projecten Doorbraak en Kristalbad of op een rwzi. (rioolwaterzuivering) Ook kun je op deze pagina folders en brochures aanvragen.

Nu alles anders is in verband met de maatregelen rondom Corona, hebben wij voor jullie proefjes en opdrachten bedacht die je in en om het huis uit kunt voeren, met de opdrachten kun je zelfs een leuke prijs winnen. Doe je mee?

geo
WaterWise1 (002)

WaterWise is een website over water, speciaal ingericht voor docenten van het voortgezet onderwijs om tijdens hun lessen aandacht te besteden aan dit thema. Op de website staan werkbladen over verschillende onderwerpen met betrekking tot water. Denk aan waterveiligheid, waterkwaliteit en klimaatverandering. Daarnaast biedt de website een heleboel filmpjes en spelletjes over de thema’s om te gebruiken in de lessen. Een hulp voor de ‘waterdocent’ dus!

droppie

Droppie Water is de mascotte van alle waterschappen en krijgt natuurlijk ook te maken met droogte. Hoe kan het toch, wat heb je ermee te maken, waar zie je het en wat kun je eraan doen ….. Hoe Droppie Water dit aanpakt is te lezen in het stripboekje “Droppie Water en het klimaat (pdf, 1.2 MB)”. Lees de eerste pagina’s van het stripverhaal, wil je weten hoe het verder gaat, vraag bij ons het boekje aan. Ook kun je een spelletje doen om zelf zoveel mogelijk water te sparen of ervoor te zorgen dat de stad niet overstroomt na een hoosbui. Ga naar de website van Droppie Water.

Themaweek Regge

Victor de Vechtotter over de droogte