Educatie


Leren over water is leuk voor alle leeftijden. Scholieren van de bovenbouw van het basisonderwijs leren alles over water door een waterles met verschillende proefjes en een rondleiding op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi (rioolwaterzuivering)). Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn er op maat gemaakte gastlessen en/ of excursies. Voor volwassenen zijn er excursies te boeken naar de Doorbraak, het Kristalbad en/of een rwzi.

Naast de waterles, zijn er voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs  ook verschillende opdrachten en proefjes om thuis te doen. Nieuwsgierig geworden?

Thema week voor klassen 1 en 2 VO

themaweek

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs hebben we een lespakket samengesteld om zelf je mini-ecosysteem te maken. Kijk snel voor meer informatie en om het pakket aan te vragen.

WaterWise1 (002)

WaterWise is een website over water, speciaal gemaakt voor docenten. De website kan tijdens lessen gebruikt worden om meer aandacht te besteden aan het thema water. Onder andere de thema’s waterveiligheid, waterkwaliteit en klimaatverandering komen aan bod. Daarnaast zijn er op de website veel werkbladen, filmpjes en spelletjes te vinden om te gebruiken in de lessen. Een hulp voor de ‘’waterdocent’’ dus!

droppie

Droppie Water is de mascotte van waterschappen in Nederland. Droppie maakt veel avonturen mee. Avonturen met regen, rivieren en riool. Maar ook met droogte, denk maar eens aan de warme zomers. Hoe kan dat? Waar zie je dat aan? Wat kun je eraan doen? Lees hoe Droppie dit aanpakt in zijn stripverhaal stripboekje “Droppie Water en het klimaat (pdf, 1.2 MB)”. Wil jij weten hoe het verhaal verder gaat? Vraag dan bij ons een stripboekje aan!

Op de website van Droppie Water kun je ook spelletjes doen over water. Tijdens het spelen leer je bijvoorbeeld hoe je water kan sparen. Er zijn ook spelletjes waarbij jij ervoor kunt zorgen dat de stad niet overstroomt.

Themaweek Regge

Victor de Vechtotter over de droogte