Vergroening rondom ons hoofdkantoor

Gepubliceerd op 18 mei 2022

Wat doen waterschappen voor de bloemen en de beestjes?

Om de bloemen en de beestje ook rondom ons eigen hoofdkantoor een handje te helpen zijn de afgelopen week takkenrillen aangelegd, hebben we stroken gras gefreesd en ingezaaid met meerjarig bloemenmengsel en is er een door Leerboerderij Stayble uit Mander een handgemaakt insectenhotel geplaatst.

Takkenrillen in houtwal

Na boomonderhoud in de houtwallen rondom ons kantoor zijn de vrijgekomen takken op een ril gepakt. De takkenrillen zorgen voor dekkingsmogelijkheden voor kleine vogels en zoogdieren en vormen tegelijk een leefgebied voor veel insecten, kleine zoogdieren, schimmels en korstmossen.

Bloemenmengsels

In de zoomrand langs de vijver voor het waterschapsgebouw zijn meerdere stroken gras gefreesd en ingezaaid met een meerjarig bloemenmengsel. Vanaf medio juni zullen hier de eerste bloemen zich gaan ontvouwen. Naast dat dit een kleurrijk geheel gaat opleveren biedt het voeding en een leefgebied voor bijen en andere nuttige insecten!

Om huisvesting te bieden aan die insecten is er een insectenhotel geplaatst. Het insectenhotel is handgemaakt op de houtwerkplaats van Leerboerderij Stayble uit Mander. Het hout is afvalhout, afkomstig van lokale aannemers en de vulling is gemaakt van producten die zijn te vinden in de bosrijke omgeving rondom de leerboerderij.

Leerboerderij Stayble

De leerboerderij biedt zorg, onderwijs en bedrijfsleven in één en streeft ernaar om alle mensen te laten deelnemen aan de maatschappij, ongeacht hun achtergrond. Door ze persoonlijk te laten groeien, vinden de medewerkers een plekje in de maatschappij. Op meerdere vlakken dus een mooi en duurzame samenwerking dat een product oplevert waar insecten van kunnen genieten! Op dit moment zijn er twee insectenhotels geplaatst (Kantoor Almelo & RWZI (rioolwaterzuivering) Enschede) en er zullen nog meer locaties volgen.