Twente Goes Techno

Gepubliceerd op 25 november 2022

Op 22 en 24 november kregen we maar liefst 72 leerlingen van het voortgezet onderwijs over de vloer! Als onderdeel van Twente Goes Techno brachten leerlingen van Lyceum de Grundel en het Twickel College Borne een bezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Hengelo.

Zuiveringstour

Twee van onze vrijwilligers, Ton en Peet, verzorgden de zuiveringstour. Met interesse volgden de leerlingen hun rondleiding over waar het afvalwater binnen komt en hoe het stap voor stap wordt gezuiverd. Waarbij natuurlijk ook de meest prangende vraag werd gesteld: “Wat is het gekste dat jullie weleens in het riool hebben gevonden?” In Hengelo bleek dat een schildpad te zijn.

Energiefabriek en procestechniek

Aangekomen bij de energiefabriek namen procesoperators Mart en Marcel het stokje over. Naast dat ze lieten zien hoe het slib wordt omgezet in energie, vertelden ze ook over hun beroep. Zo konden de leerlingen een stukje van de procestechniek proeven. “Als procesoperator regelen we allerlei processen, bijvoorbeeld door het instellen van pompen en kleppen”, vertelde Mart. “Het is soms net een spelletje om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt”.

Twente Goes Techno

Tijdens Twente Goes Techno nemen 2de en 3de jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs een kijkje bij bedrijven waar techniek een belangrijke rol speelt. Het uiteindelijke doel van deze bedrijfsbezoeken is om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek. Een doel waar we graag ons steentje aan bijdragen!