Werkzaamheden Stieltjeskanaalsluis

Gepubliceerd op 12 januari 2024

In de tweede week van het nieuwe jaar zijn we gestart met werkzaamheden aan de Stieltjeskanaalsluis. De sluis bevindt zich in het Stieltjeskanaal nabij Zandpol ten zuiden van Nieuw-Amsterdam.

Van Heteren Weg- en Waterbouw B.V. voert deze werkzaamheden in opdracht van ons uit. Zij bouwen een nieuwe wateraanvoer en maken daarvoor een nieuwe instroomput en leggen een nieuwe leiding en een in- en uitrit aan. Gelijktijdig worden door de provincie Drenthe de sluisdeuren vervangen. Deze aanpassingen worden uitgevoerd vanwege de huidige klimaatverandering.

Overlast

Afhankelijke van de weersomstandigheden, voeren we de werkzaamheden uit van begin januari tot en met medio mei 2024. Tijdens de werkzaamheden kunt u hinder ervaren van bouwverkeer, geluid en omleidingen.

Omleidingsroute

Gedurende deze periode zijn we genoodzaakt de weg over de sluis open te breken. Daarvoor zijn verkeersmaatregelen getroffen en is een omleidingsroute ingesteld. Deze maatregelen en de omleidingsroute worden op locatie duidelijk aangegeven. De verwachting is dat de stremming ongeveer twaalf weken gaat duren.

Vragen?

Nabij de sluis heeft Van Heteren een directiekeet geplaatst. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Loop dan gerust even binnen in de keet, zodat ze u persoonlijk kunnen informeren.