Pekelbrug bij Radewijk wordt vervangen: brug afgesloten tot april 2022

Gepubliceerd op 24 november 2021

De Pekelbrug over de Radewijkerbeek tussen de Nederlandse plaats Radewijk en de Duitse plaats Wielen is in slechte staat en aan vervanging toe. Vanaf 29 november 2021 tot april 2022 gaan we aan het werk om de brug te vervangen, zodat de brug weer jaren vooruit kan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Dubbink. Bij de nieuwe brug worden er ook passages aangelegd voor de otter die in de Radewijkerbeek leeft, zodat ook zij de brug veilig kunnen passeren. Gedurende de gehele periode zal de brug afgesloten zijn voor al het verkeer.

Omleidingsroute

De Pekeldijk is afgesloten vanaf maandag 29 november a.s. Tussen Radewijk en Wielen is een omleidingsroute aangegeven. Deze loopt via de Stobbenhaarweg en de Snoeijinksdijk. De extra reistijd is ongeveer 5 minuten.

Duitse samenwerking

Wat de Pekelbrug bijzonder maakt is dat de ene kant van de brug op Nederlandse bodem en de andere kant op Duitse bodem ligt. We werken in dit project daarom nauw samen met onze Duitse partners, zoals gemeente Wielen, Landkreis Grafschaft Bentheim en Vechteverband.