De ‘Drinkbare Vecht’ wandelt Vechtstromen gebied in

Gepubliceerd op 17 juni 2023

Een bijzonder moment op deze zonnige zaterdagochtend. Rond 9.00 uur wandelde Li An Phoa het gebied van waterschap Vechtstromen in. Ze werd daarbij onder andere vergezeld door watergraaf Stefan Kuks en Michael Kiehl, eerste Kreisrat van de Graafschap Bentheim. Nabij Laar stak ze de Nederlandse grens over om haar wandeling langs de Vecht te vervolgen tot de monding in het Zwarte water. De etappe van deze zaterdag loopt ze tot de Loozensche Linie.

Grensverbindende samenwerking

Op de grens werd een moment stilgestaan bij de grensmeander. Een prachtig voorbeeld van de kracht van internationale samenwerking. Het doel van het project was de Vecht rond de landgrens  zoveel mogelijk te herstellen tot de levendige natuurlijke laaglandrivier die ze ooit was. Een rivier met ruimte voor waterberging (vasthouden van water in bergingsgebieden), met een hoge waterkwaliteit en met ruimte voor de natuur. Li An vond het mooi om te zien dat grensverbindende samenwerking heeft geleid tot de grensmeander.

Verbeteren van waterkwaliteit

Onder het motto ‘De drinkbare Vecht’ wandelt Li An vanaf de bron van de Vecht naar de monding. Dit doet ze om aandacht te vragen voor het verbeteren van waterkwaliteit. De wandeling staat in het teken van dialoog en ontmoetingen. Ontmoetingen met bewoners, schoolklassen, vissers, boeren, bestuurders. Iedereen met een hart voor de Vecht is uitgenodigd om een stuk met Li An mee te lopen.