Jonge talenten starten traineeship inkoop in regio Twente

Gepubliceerd op 11 september 2023

Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, de gemeenten Enschede en Hengelo en waterschap Vechtstromen hebben de handen ineengeslagen om een traineeship inkoop op te zetten. Aanleiding voor het initiatief was de krapte op de arbeidsmarkt rond publieke inkoop. Het traineeship staat in het teken van opleiden en kennismaken met verschillende organisaties uit de publieke sector. Uit een grote groep belangstellenden zijn 5 trainees geselecteerd die afgelopen week zijn gestart bij één van de organisaties.

De trainees zijn gestart met een introductieweek, waarbij ze iedere dag een van de deelnemende organisaties bezochten. Ze hadden meteen een bijzonder moment. Op 4 september was minister Dijkgraaf van OCW op werkbezoek bij Saxion. Tijdens dit bezoek werd aandacht besteed aan regionale samenwerkingen. Het traineeship is als 1 van de gespreksonderwerpen geselecteerd. De trainees mochten met de minister in gesprek. De week is op 8 september afgesloten bij de Universiteit Twente, met een officieel ondertekenmoment door de directies.

De duur van het traineeship is 2 jaar. In deze periode is 3x een trainee voor een periode van 8 maanden werkzaam bij een van de organisaties.


Meer informatie op de website

Bovenaan v.l.n.r. Kees Meijer (Gemeentesecretaris Gemeente Enschede ), Jan Tromp (directeur FSO Saxion), Jan Eshuis (Gemeentesecretaris Gemeente Hengelo), Coen Nieuwenhuis (Directeur UT-CFM) en Raymond Meurer (Coördinator Financiën, Juridische zaken & Inkoop waterschap Vechtstromen) en op de onderste rij de deelnemende trainees