Succesvolle opruimactie Boven Dinkel

Gepubliceerd op 2 oktober 2023

De Dinkel is een unieke grensoverschrijdende rivier, die prachtig door het landschap kronkelt. Zo’n rivier, daar moeten we zuinig op zijn. Vandaar dat mensen van ons waterschap, samen met de gemeente Losser, de Provincie Overijssel, Staatsbosbeheer, lokale boeren, LTO (land en tuinbouw organisatie) en kanoverhuurbedrijven op donderdag 28 september een grote opruimactie hielden op en langs de Boven Dinkel.

Er werd afval gezocht langs drie verschillende trajecten tussen De Lutte en Losser, met elk een eigen opruimploeg. Met behulp van 16 kano’s verzamelden de circa veertig deelnemers meer dan 10 containers aan zwerfafval. Bovendien werd er het nodige grof afval gevonden, dat niet in de containers paste. Zoals pallets, hekken, palen, kunststof platen en zelfs een speelgoedtractor. De kano’s waren ter beschikking gesteld door de lokale kanoverhuurbedrijven.

Met dit initiatief willen de diverse partijen het voorbeeld geven en laten zien dat ze goede buren zijn in en van het Dinkelgebied. Maar dat noaberschap geldt natuurlijk voor iedereen. Vandaar dat aanwezige dagelijks bestuurder Rolf Woolderink van het waterschap en wethouder Jaimi van Essen van Losser ook een duidelijk oproep hadden.

Laat geen afval achter in de natuur. En spreek elkaar aan, maak elkaar bewust van wat je aan het doen bent of wat je achterlaat.

Zo houden we onze omgeving schoon en gastvrij voor iedereen.