Twentse waterweken van start

Gepubliceerd op 15 april 2024

Op zoek naar een leuk uitje in de meivakantie? Bezoek dan de Twentse waterweken. Deze vinden plaats van 29 april t/m 12 mei. Verspreid door heel Twente worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Van waterbeestjes zoeken en excursies tot wandelingen en een open dag bij onze rioolzuivering in Vriezenveen. Voor jong en oud is er genoeg te beleven deze meivakantie.

Leren over water en droogte

Steeds vaker hebben we te maken met periodes van droogte. Dat heeft vervelende gevolgen voor mens, dier en natuur. Goed waterbeheer is daarom heel belangrijk. Tijdens de Twentse waterweken leer je meer over hoe we dat in Twente doen én wat je zelf kan doen om problemen door droogte te voorkomen.

Waterschap Vechtstromen doet ook mee aan de Twentse waterweken en organiseert de volgende activiteiten:

  • Open dag vernieuwde RWZI (rioolwaterzuivering) Vriezenveen (1 mei)
  • Waterbeestjes zoeken in de Mosbeek – Mander (1 mei)
  • Excursie bij de Regge – Enter (2 mei)
  • Excursie bij het Kristalbad – Enschede (3 mei)
  • Bezoek aan vijver Broekmaten - Den Ham (7 mei) - met enthousiaste en deskundige uitleg door onder meer projectleider Gerrit Meijerink
  • Bezoek aan Glanerbeek/ voedselbos Glanerbrug – met enthousiaste en deskundige uitleg van onder meer projectleider Stephan Janssen
  • Excursie Doorbraak - Almelo (8 mei)
  • Kindermiddag rondom thema bodem en water - Enschede (12 mei)

Deelname aan onze activiteiten is gratis.

Nog veel meer activiteiten

De Twentse Waterweken zijn een initiatief van het Twents waternet: een samenwerkingsverband tussen de Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen, Vitens (drinkwaterbedrijf) en de provincie Overijssel. Ook deze organisaties organiseren verschillende activiteiten. Kijk voor het complete overzicht op www.groenblauwtwente.nl/waterweken. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, dat kan via bovengenoemde site.

De Twentse Waterweken sluiten aan op de landelijke Week van Ons Water.