Ruim 60 vuilniszakken gedumpt in kanaal Almelo-Nordhorn

Gepubliceerd op 29 juni 2022

In het kanaal Almelo-Nordhorn zijn zo’n 60 vuilniszakken, met vermoedelijk afval vanuit een hennepkwekerij, aangetroffen. Deze zijn inmiddels door onze medewerkers uit het water gehaald en afgevoerd.

Vanochtend zijn in de zwaaikom (verbreding van het kanaal waar schepen die langer zijn dan de breedte van het kanaal kunnen keren) van het kanaal Almelo-Nordhorn, ter hoogte van de Broekmatenweg, ruim 60 vuilniszakken met afval ontdekt. Na onderzoek blijken de meeste zakken afval te bevatten die vanuit vermoedelijk een hennepkwekerij afkomstig te zijn. Onze medewerkers hebben met een boot de zakken en een kluis uit het water gehaald. Het afval wordt na onderzoek, op aanwijzingen van de afkomst, afgevoerd en vernietigd. De kluis met inhoud is voor onderzoek meegenomen door de politie.

Iets gezien? Meld het ons.

Heeft u gisterenavond na half tien of vannacht iets gezien wat verband kan houden met het dumpen van de vuilniszakken en kluis of heeft u informatie over waar dit vandaan komt, neemt u dan contact op met ons of de politie. U kunt ons bereiken, bij voorkeur telefonisch, via 088-220 3333.