Vissterfte aan de Burgemeester H. Boersingel in Nijverdal

Gepubliceerd op 8 februari 2024

Vanochtend is er vissterfte aan de Burgemeester H. Boersingel in Nijverdal geconstateerd. Ter plaatse is er een olieachtige substantie op het water aangetroffen, die hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de vissterfte is. Er zijn oliebooms geplaatst om verdere verspreiding tegen te gaan en de dode vissen zijn inmiddels verwijderd. Wij onderzoeken de substantie en de herkomst ervan.

Ongeveer 35 dode vissen zijn vanochtend aangetroffen in het water aan de Burgemeester H. Boersingel in Nijverdal. Op het water dreef een olieachtige substantie, dit is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de vissterfte. Wij hebben de vissen uit het water laten halen en metingen gedaan om de kwaliteit van het water te controleren voor de overige vissen. De metingen zijn op dit moment goed en de vissen die in het water zitten ondervinden geen problemen.

Wij hebben oliebooms in het water gelegd om ervoor te zorgen dat de olieachtige drijflaag zich niet verder verspreidt en wordt geabsorbeerd. Er zijn monsters genomen om te bepalen om welke substantie het gaat en de herkomst ervan te achterhalen.