Winnaar Droppie Water Quiz naar Watermuseum

Gepubliceerd op 4 juni 2024

Hannah van OBS de Schakel in Vroomshoop heeft voor haar hele klas een geheel verzorgd schoolreisje naar het Watermuseum in Arnhem gewonnen! Van de 450 kinderen die het afgelopen half jaar de Droppie Water quiz invulden, haalde Hannah de hoogste score.

Droppie Water leert kinderen van de basisschool spelenderwijs over de kerntaken van de waterschappen: schoon, veilig en voldoende water. Op de website www.droppiewater.nl staat voor leerkrachten een digitale lesmodule klaar en kunnen kinderen spelletjes over water spelen. De Droppie Water Quiz is hier onderdeel van en twee keer per jaar wordt er een prijs uitgereikt aan de winnaar van de quiz.

Blij verraste klas

Omdat OBS de Schakel in het werkgebied van waterschap Vechtstromen valt, mochten wij de prijs aan Hannah uitreiken. Dat werd gedaan door Ellen Hemmers, dagelijks bestuurslid en portefeuillehouder educatie van waterschap Vechtstromen. De klas was blij verrast met het bezoek. Onder een luid applaus van haar klasgenoten nam Hannah de prijs in ontvangst.

“Het is goed dat we hier als waterschap bij stil staan”, vertelt Ellen Hemmers, “zo komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met wat we doen als waterschap. Ook is een bezoek aan het Watermuseum een passende prijs bij het winnen van de quiz. We wensen Hannah en haar klasgenoten veel plezier!”

Watereducatie

Schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. Kinderen zijn zich hier niet altijd bewust van. Daarom is het belangrijk dat we als waterschap educatie geven over water. Zo leveren we een betekenisvolle bijdrage aan het vergroten van waterbewustzijn bij kinderen. Kijk voor ons educatieaanbod op www.vechtstromen.nl/educatie.