Xylem wint aanbesteding regionale hoofdpost


Xylem Watersolutions Nederland B.V. is als winnaar uit de bus gekomen van de aanbesteding van de regionale hoofdpost Noordelijke Vechtstromen. Als onderdeel van de gunning heeft Xylem een demonstratie gegeven van hun webbased hoofdpost Aquaview-web. Xylem biedt ons een mooie hoofdpost waarmee we al onze eisen en wensen kunnen realiseren! We hebben als projectteam het volste vertrouwen in een goede implementatie.

Inmiddels is Peter Mijnheer aangesteld om deze implementatie namens de samenwerking te leiden. Een succesvolle implementatie vraagt nauwe afstemming met alle organisaties van de samenwerking. Het gaat niet alleen om de techniek. Ook afstemming, betrokkenheid en draagvlak zijn cruciaal voor het succes. “Daarbij kan ik ook een verbindende rol spelen tussen de organisaties en mensen. Mijn eerste indruk is dat dit nu al behoorlijk goed zit”, aldus Peter.

De gemeenten sluiten gefaseerd aan op de nieuwe hoofdpost, te beginnen met gemeenten Emmen en Borger-Odoorn. Aansluiting met de lokale hoofdposten van Coevorden, Ommen en Hardenberg volgen medio 2020. In 2023 sluiten de gemeenten Coevorden, Ommen en Hardenberg rechtstreeks aan op de hoofdpost. Ook de data van waterschap Vechtstromen worden dan ontsloten via de regionale hoofdpost. Omdat de WMD veel expertise heeft op informatiebeveiliging, worden zij ook betrokken.

Meer weten over waarom we hebben gekozen voor een gezamenlijke hoofdpost en wat de meerwaarde is? Lees er alles over in de link naar onze laatste nieuwsbrief

Even voorstellen | Xylem, wie zijn ze?

Andrew Faasen van Xylem vertelt: "Xylem is al jaren één van de marktleiders in de wereld van water. Wij leveren door de inzet en creativiteit van onze 16.000 medewerkers wereldwijd oplossingen voor wateruitdagingen, vrijwel allemaal met onze eigen producten en diensten. Xylem biedt oplossingen voor elk deel van de waterketen. Samen met onze relaties gaan wij uitdagingen aan die waterbeheerders moeten oplossen."

Samen!

"Communicatie is de sleutel tot succes. Wij delen kennis, wisselen ervaringen uit en voeren de wensen volgens bestek uit. Bij bijzondere projecten zoals deze regionale hoofdpost is dit essentieel. Elkaars verwachtingen duidelijk voor ogen hebben. Niet blind zijn voor wensen en wijzigingen die tijdens het werk ontstaan." Andrew benadrukt tot slot dat met een goede dosis humor en plezier we dit project samen tot een succes gaan maken.