Start werkzaamheden rioolwaterzuivering Ootmarsum

Gepubliceerd op 3 maart 2022

Het vuile water van huishoudens en bedrijven uit Ootmarsum, Tilligte en Lattrop, gemiddeld zo’n 3,3 miljoen liter per dag, wordt dagelijks schoongemaakt op de rioolwaterzuivering in Ootmarsum. Deze rioolwaterzuivering aan de Wiemselweg 10 in Oud Ootmarsum is toe aan een grondige renovatie.

Inmiddels is de voorbereiding afgerond en start waterschap Vechtstromen in de loop van week 10 met de uitvoerende werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, nemen de werkzaamheden ruim een jaar in beslag.

50 jaar schoon water

Zo’n 50 jaar geleden werden de meeste rioolwaterzuiveringen (rwzi (rioolwaterzuivering)’s) gebouwd en is de waterkwaliteit in rivieren, beken en sloten sterk verbeterd. Toch vraagt het realiseren van Europese wetgeving (de Kader Richtlijn Water), nog veel aandacht voor waterkwaliteit en vermindering van vreemde stoffen in onze waardevolle wateren. En omdat in droge tijden onze rioolwaterzuivering soms de enige voeding van de beken is, moet de zuiveringskwaliteit verder omhoog.

Daarom investeert waterschap Vechtstromen de komende jaren fors in aanpassingen en renovaties van 13 van de 23 rioolwaterzuiveringen (rwzi’s) in zuidoost Drenthe, Vechtdal en Twente, die het vuile water van bedrijven en huishoudens zuiveren.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven over de werkzaamheden op deze zuivering, dan verwijzen wij u graag naar onze website Zuivering Ootmarsum - Vechtstromen