Update: storing sluis Hardenberg opgelost

Gepubliceerd op 16 mei 2022

De monteurs hebben de defecte sensor van sluis Hardenberg vervangen en de werking van de sluis is succesvol getest. Sluis Hardenberg zal dan ook morgen weer in bedrijf worden genomen.

Vrijdag 13 mei

In verband met een storing in één van de sensoren in het veiligheidssysteem, hebben we vandaag Sluis Hardenberg tot nader order uit bedrijf moeten nemen. Daardoor is er momenteel geen doorgaande vaarroute op de Overijsselse Vecht tussen Ommen en De Haandrik. We doen er alles aan om de sluis komende week te repareren en zo snel mogelijk weer in bedrijf te nemen.

In het schutsysteem van de sluis Hardenberg zijn diverse veiligheidsvoorzieningen getroffen om een veilige situatie te creëren bij het schutten van de sluis. Door een defect in dit systeem kunnen we op dit moment de veiligheid voor het schutproces niet garanderen en zijn wij genoodzaakt de sluis te sluiten.

De doorgaande vaarroute tussen Ommen en Hardenberg is hierdoor gestremd, echter zijn de andere sluizen van Vechtstromen, Junne, Mariënberg en De Haandrik in bedrijf en kan de boothelling Hardenberg gewoon gebruikt worden.

Begin volgende week kunnen monteurs starten met het vervangen van de defecte sensor en we hopen de sluis in de loop van de week weer te openen. Zodra bekend is wanneer de sluis weer in bedrijf genomen wordt, maken wij dit kenbaar op onze website en social media kanalen.