Duikers bij de Ericasluis

Gepubliceerd op 9 november 2022

Dinsdag 8 november waren er duikers te water bij de Ericasluis in Erica bij Emmen. Wij gaan onderhoud uitvoeren aan de krooshekreinigers aan de Ericasluis. Om dit voor te bereiden gaan duikers de sluis en omgeving inspecteren, hierdoor krijgen wij een beter beeld van de situatie onder water.

De duikers zijn de hele dag bezig geweest met het inspecteren van de waterbodem. Hier liggen stortstenen, indien deze in onderwaterbeton liggen hebben we meer werk wanneer we de krooshekreinigers gaan vervangen. De duikers kijken aan beide kanten van de sluis: benedenstrooms en bovenstrooms.

De houten palen met planken langs het water worden ook onder water bekeken. Dit is waar eventueel boten aangemeerd kunnen worden. Het heet het remmingswerk en is een beveiliging voor de krooshekreinigers. Een soort vangrail voor boten om de krooshekreiniger te beschermen. We willen zeker weten of deze palen ook in beton zitten.

Tegelijkertijd worden ook de duikers van de omloopriolen geïnspecteerd. In de zomer voeren we via deze omloopriolen water aan en in de winter kunnen we overtollig water afvoeren. Deze zijn nog niet eerder geïnspecteerd.

De duikers zijn de hele dag bezig geweest.