Nieuwe coalitie Vechtstromen vastgesteld in vergadering algemeen bestuur

Gepubliceerd op 16 juni 2023

Woensdagavond 14 juni is in de extra vergadering van het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen de nieuwe coalitie vastgesteld. Deze is conform het advies van de formateur Piet Zoon. Het dagelijks bestuur van Vechtstromen bestaat de komende vier jaar uit een coalitie van BBB, CDA, VVD en Ongebouwd.

Het algemeen bestuur stemde woensdagavond, na een stevig debat, unaniem in met het voorstel van formateur Piet Zoon. Eerder werd door het algemeen bestuur al het brede bestuursakkoord ‘Noaberschap verbindt, samen op koers naar een duurzame toekomst’ vastgesteld.

Vechtstromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur van 5 leden. Dat is 1 lid meer dan de afgelopen bestuursperiode. Een extra dagelijks bestuurder past bij de grote en complexe opgaven waar het waterschap voor staat: “Een dagelijks bestuur van 5 leden, verspreid over het beheergebied van Vechtstromen, is een goede basis voor de realisatie van deze opgaven,” aldus het advies van Piet Zoon. In het nieuwe dagelijks bestuur heeft BBB 2 zetels. De fracties CDA, VVD en Ongebouwd hebben elk 1 zetel. De namen van de nieuwe dagelijks bestuursleden zijn nog niet bekend gemaakt. Dit volgt na de risicoanalyse integriteit. De leden van het dagelijks bestuur worden 28 juni benoemd in een extra vergadering van het algemeen bestuur.