Het vaarseizoen gaat tweede paasdag van start

Gepubliceerd op 25 maart 2024

Aanstaande maandag 1 april (tweede paasdag) gaat het vaarseizoen weer van start. De recreatievaart krijgt weer volop de gelegenheid om het water in ons gebied per boot te verkennen. Met ingang van 1 april worden ook de sluizen op de Overijsselse Vecht tussen Ommen en de Duitse grens weer bediend. Ook kunt u per kano en fluisterboot genieten van het varen op de Regge. Het kanoseizoen voor de Dinkel zit er na 31 maart weer op.

De sluizen op de Overijsselse Vecht bij Junne, Mariënberg, Hardenberg en De Haandrik zijn vanaf maandag 1 april weer geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Ook zijn de boothellingen in Hardenberg (nabij De Koppel) en Ommen (in de haven) open.

Het Overijsselse Vechtdal is een prachtig gebied om vanaf het water te beleven. Om planten en dieren, bijvoorbeeld broedende vogels, zo weinig mogelijk te verstoren, gelden er regels. De maximum snelheid voor alle vaartuigen is 9 kilometer per uur, er mag enkel gevaren worden tussen zonsopgang en zonsondergang en het is niet toegestaan aan te leggen aan de kanten of oevers te betreden waar er geen voorzieningen zijn. Op deze regels wordt gehandhaafd door onze handhavers. Zo kunnen we deze zomer allemaal op een veilige manier genieten van de Vecht en blijft bovendien de natuur gespaard.

Kanoën en varen op de Regge

Op de Regge kunt u vrij kanoën en varen, mits de boot niet gemotoriseerd is. Fluisterbootjes vallen wel onder gemotoriseerd varen. Voor het varen met een fluisterbootje moet dan ook een vergunning bij ons worden aangevraagd.

Kanoseizoen voor de Dinkel zit er op

Kanoën op de Dinkel is alleen toegestaan in de periode van 1 september t/m 31 maart. Het kanoseizoen voor de Dinkel zit er dus weer op. Vanaf 1 september kunt u weer genieten op het water van de Dinkel, u dient in het bezit te zijn van een vergunning. Met andere vaartuigen dan uitsluitend kano’s mag niet worden gevaren op de Dinkel.