Bernd Ongena geïnstalleerd als algemeen bestuurder Vechtstromen

Gepubliceerd op 8 maart 2024

Op 28 februari is Bernd Ongena namens Water Natuurlijk geïnstalleerd als algemeen bestuurder bij waterschap Vechtstromen. Dit gebeurde in de vergadering van het algemeen bestuur. De 31-jarige Ongena is de opvolger van Henk Veenstra, die door persoonlijke omstandigheden helaas maar kort lid is geweest van het algemeen bestuur.

Na zes jaar in de randstad te hebben gewoond en gewerkt, trok uiteindelijk toch de geboortestreek. Daarom is Bernd Ongena onlangs terugverhuisd naar Goor, waar hij geboren en getogen is. Na terugkeer op de ‘oale groond’ wilde hij ook meteen wat extra’s doen voor “zijn eigen regio”. Omdat hij een opleiding heeft gedaan op watergebied en ook werkzaam is in de watersector, als projectleider bij StadLandWater Management en Advies, kwam het mooi uit dat er op dat moment net waterschapsverkiezingen waren. Bernd bezocht de ProDemos-training, om te kijken of een rol als algemeen bestuurder iets voor hem zou kunnen zijn. Dat bleek het geval en hij besloot zich aan te sluiten bij Water Natuurlijk.

In zijn rol als algemeen bestuurder wil hij gericht zijn kennis en ervaring gaan inzetten. “De ontvangst in het algemeen bestuur was als een warm bad. Daar ben ik heel blij mee,” geeft Bernd aan. “Omdat ik vrij onverwacht de positie van Henk Veenstra overneem, is het echter nog wel even schakelen voor me. Maar ik ga zo snel mogelijk alle informatie tot me nemen. Ik vind het belangrijk dat de beslissingen rondom het waterbeheer en onze directe leefomgeving weloverwogen worden genomen en wil hier graag ook mijn steentje aan bijdragen als lid van het bestuur. Die beslissingen moeten dan zoveel mogelijk gericht zijn op de lange termijn, want sommige keuzes kunnen we maar één keer maken.


Bernd Ongena