Herinrichting Dinkeldal Zuid krijgt steeds meer vorm

Gepubliceerd op 27 oktober 2021

In mei zijn wij gestart met de werkzaamheden bij de Dinkel in Glane. Het werk schiet mooi op en een groot deel van de werkzaamheden ter hoogte van Glane is afgerond.

Waar werken wij aan?

Vanaf de Duitse grens tot aan de Ellermansbrug in Losser krijgt de Dinkel haar natuurlijke karakter terug. Wij werken aan meer ruimte voor het water en het herstellen en versterken van de kwetsbare natuur. Zo zijn de oevers natuurvriendelijk ingericht en is de rivier smaller gemaakt. Ook zijn nieuwe meanders aangelegd. Zo ontstaat er in de loop van de tijd meer ruimte voor de natuurlijke loop van het water, waarbij de Dinkel aan de ene kant stukjes land wegneemt en aan de andere kant weer stukjes land toevoegt. De werkzaamheden tot aan de Weertsbrug zijn afgerond. Wij werken tot halverwege 2022 nog aan het deel tot aan de Ellermansbrug.

De werkzaamheden worden in opdracht van de provincie Overijssel en de gemeente Losser uitgevoerd. De gemeente werkt gelijktijdig aan onder andere de herinrichting van de Glanestraat, een nieuwe wandelbrug over de Dinkel en het LAGA- fietspad.