Nieuw boek over de Dinkel gepresenteerd

Gepubliceerd op 21 mei 2021

"Dinkel - Die mit den Grenzen spielt - Het spelen met de grenzen"

In het kader van het grensoverschrijdende INTERREG-project "LIVING-Vecht-Dinkel" heeft Kreis Borken samen met ons en met steun van de Landkreis Grafschaft Bentheim een nieuw boek over de Dinkel gemaakt. Het boek "Dinkel - Die mit den Grenzen spielt - Het spelen met de grenzen" is geschreven door auteur Doris Röckinghausen. Niet alleen de inhoud, maar zeker ook de titel van het boek weerspiegelt het bijzondere, unieke karakter van de Dinkel. "De Dinkel trekt zich niets aan van de grens - soms ligt zij aan de ene kant, soms aan de andere", aldus Doris Röckinghausen.

Al eeuwen is de Dinkel een verbindend element tussen Nederland en Duitsland. Daarom werken beide landen nauw samen in het waterbeheer. Het boek is met grote belangstelling ontvangen. Watergraaf Stefan Kuks van ons waterschap en Landrat Kai Zwicker van Kreis Borken schreven het voorwoord voor het boek en zijn beiden enthousiast: “Het boek nodigt uit om het rivierenlandschap van de Dinkel met zijn vele facetten te ontdekken en maakt duidelijk hoe zinvol het is om samen voor deze rivier te zorgen en deze ecologisch vorm te geven."

Het boek beschrijft het waterbeheer, het behoud van de natuur en de toeristische aspecten in het Dinkelgebied en is mede tot stand gekomen met dank aan ruim 60 inwoners. In ruim 140 bladzijden wordt de lezer meegezogen in de persoonlijke Dinkelverhalen. Bijzonder is dat het boek een prachtige weergave geeft van het verleden, het heden en de toekomst van de Dinkel. De indrukwekkende foto’s maken het boek compleet. Als extraatje bevat het boek een QR code voor een 110 kilometer lange GPS-fietsroute van “tour-expert” Hans Brune uit Raesfeld. De route neemt je mee in de internationale reis van de schrijfster.


Meer informatie

Meer informatie over de Dinkel en ons werk vindt u op de pagina

Boek aanvragen

Dinkel

Het boek kunt u via ons aanvragen, stuur hiervoor een mail naar info@vechtstromen.nl

Interreg living Vecht Dinkel logo

Het project "LIVING-Vecht-Dinkel" wordt gefinancierd door het INTERREG-programma Duitsland-Nederland.