Werkzaamheden aan cilinders stuw Junne worden uitgesteld

Gepubliceerd op 18 oktober 2023

Eerder is aangekondigd dat er vandaag werkzaamheden aan stuw Junne plaats zouden vinden. De 2e gereviseerde cilinder zou teruggeplaatst worden en de 3e cilinder zou verwijderd worden om elders gereviseerd te worden. Op dit moment stroomt er echter te veel water door de Vecht, waardoor de werkzaamheden nu niet veilig gedaan kunnen worden. Daarom wordt het werk uitgesteld. Dit betekent dat de brug niet is afgesloten en vandaag gewoon toegankelijk is.

Nieuwe datum voor wissel cilinders nog niet bekend

Een nieuwe datum voor het wisselen van de cilinders van de stuw is op dit moment nog niet bekend. De verwachting is dat er de komende dagen nog relatief veel water door de Vecht stroomt.
In de komende weken kijken we of er een daling in de waterafvoer van de Vecht volgt en er veilig aan de cilinders van de stuw gewerkt kan worden. De tweede cilinder zal dan terug geplaatst worden, en de derde wordt dan verwijderd. Hiervoor zal de brug over de stuw gestremd zijn voor alle verkeer. Wij zullen er alles aan doen om dit zo ruim mogelijk van te voren aan te kondigen, maar we vragen uw begrip wanneer dit kort van te voren bekend is.

De Vecht voert het (regen)water af van een groot stroomgebied, dat al in Duitsland begint. De waterafvoer is daardoor niet precies te voorspellen en wordt van dag tot dag in de gaten gehouden.