Stuw Junne


De stuw in Junne is ongeveer 100 jaar oud. In de afgelopen jaren is er zwaar verkeer over de brug gegaan die bovenop de stuw ligt, waardoor er scheuren in het metselwerk van de stuw zijn ontstaan. Het is onbekend wat de huidige staat van de stuw is in het gedeelte dat onder water staat. We gaan de stuw daarom droogzetten en onderzoeken. Aan de hand van deze onderzoeken kunnen we bepalen of de stuw vervangen of gerenoveerd moet worden.

Brug

Bovenop de stuw ligt een brug. De brug is niet geschikt voor zwaar verkeer en nu alleen toegankelijk voor auto’s, fietsers en voetgangers. Gemeente Ommen gaat bezig met de voorbereiding voor de bouw van een nieuwe brug. Waar mogelijk trekken we samen met gemeente Ommen op in dit project.

Omgevingsmanager

Gemeente en waterschap hebben de samenwerking opgezocht in de afstemming en communicatie met alle mensen, partijen en bedrijven die in de omgeving van de brug en stuw wonen en werken. Hierbij is een omgevingsmanager aangesteld. Haar contactgegevens vindt u onder het kopje projectinformatie.

Bijeenkomst terugkijken

Kon u niet aanwezig zijn bij de informatiebijeenkomst? Dan kunt u deze terugkijken. Daarnaast kunt u de bijbehorende presentatie downloaden (pptx, 3.4 MB).

Contact

Heeft u vragen over het project stuw Junne, dan kunt u contact opnemen met projectleider Dick Schipper.

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten over de stuw in Junne, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager. Haar contactgegevens vindt u onder het kopje projectinformatie.

Dick Schipper

Projectleider

088 220 33 33

Projectupdates

Projectinformatie