Kom 17 juni naar Dag van de Bouw Vechtrijk

Gepubliceerd op 12 juni 2023

Op zaterdag 17 juni kan iedereen een kijkje nemen bij het project Vechtrijk Gramsbergen. Gewoonlijk is de bouwplaats van NONAK B.V. verboden toegang. Maar tijdens de Dag van de Bouw is dit terrein van 10:00 tot 15:00 uur open voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De organisatie is in handen van NONAK B.V. onderdeel van de Dunnewind Groep. Er zijn ook medewerkers van gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen aanwezig om meer te vertellen over project Vechtrijk Gramsbergen.

Project Vechtrijk Gramsbergen

NONAK B.V. voert in opdracht van waterschap Vechtstromen en gemeente Hardenberg het project Vechtrijk Gramsbergen uit. Deze uitvoering is gestart in april en duurt tot en met oktober 2023.

Er wordt een stromende nevengeul in het gebied tussen de Haandrik en Gramsbergen aangelegd. Bij Gramsbergen wordt Stadsfront aangelegd. Dat is een vertakking van de Vecht richting de stad. Hier komen onder andere een aanmeerplek voor bootjes en een speelplek voor kinderen.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van bouw en infra. Jong en oud kan tijdens deze landelijke dag ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van bijvoorbeeld wegen, huizen, dijken, sluizen. Bij Vechtrijk Gramsbergen kan gezien worden hoe een nevengeul en vertakking van de Vecht gebouwd worden.