Projectupdate Vechtrijk Gramsbergen

Gepubliceerd op 9 juni 2023

Vanaf het bankje en bouwbord aan de Anerdijk is te zien dat er hard gewerkt wordt aan Vechtrijk Gramsbergen. Grote bergen grond tekenen het landschap. Hier en daar is al een glimp van de nieuwe vertakking bij Gramsbergen te zien. En ook richting de Haandrik zijn de eerste contouren van de nevengeul zichtbaar.

Dag van de Bouw zaterdag 17 juni

Wil je ook een kijkje komen nemen bij het project? Dat kan op zaterdag 17 jun. Gewoonlijk is de bouwplaats van NONAK B.V. verboden toegang. Maar tijdens de Dag van de Bouw is dit terrein van 10:00 tot 15:00 uur open voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Tijdelijke brug Anerweerdweg

Over de Vecht is een tijdelijke brug aangelegd. Deze brug is bedoeld voor de grondtransporten vanuit het werkterrein. De rijroute van deze transporten is via de Anerweerdweg en vervolgens de N34 op. Zo hebben inwoners van Gramsbergen nauwelijks last van de grote vrachtwagens die de grond afvoeren uit het gebied.

Deze grond gaat naar verschillende partijen in de omgeving. De teelaarde gaat bijvoorbeeld naar agrariërs. Het zand en de klei gaan naar Staatsbosbeheer voor de verbetering van een natuurgebied. Zo maken we werk met werk.

Wandelroutes tussen Gramsbergen en de Haandrik verlegd

De wandelroutes langs de Vecht bij Gramsbergen zijn tijdelijk verlegd. Het gaat bijvoorbeeld om het Vechtdalpad, het Willem Wolthuispad en delen van de gele route uit het knooppuntennetwerk. Het wandelpad langs de Vecht tussen wandelknooppunt K38, K37 en K48 is nu niet toegankelijk. Ook de ingang vanaf de Goordijk is afgesloten.

Voor alle routes geldt: volg de aangegeven pijlen. Daarmee voorkom je dat je per ongeluk op het werkterrein belandt.

Damwanden worden gedrukt

De stalen damwanden langs Stadsfront worden gedrukt in plaats van getrild. Dit drukken is een trillingvrije en geluidsarme methode. Hierdoor wordt hinder door trillingen en geluidsoverlast voorkomen. En dat is wel zo fijn voor de omgeving.

Bij wie kun je terecht met vragen?

Overlast wordt zoveel mogelijk voorkomen. Mochten er toch vragen zijn, bel dan gerust met Rinus Willems (uitvoerder van NONAK) 06-20605598.