Open dag rioolwaterzuivering Vriezenveen

Gepubliceerd op 22 april 2024

Wist jij dat we alleen voor het doorspoelen van het toilet al ongeveer 33 liter water per persoon gebruiken? Daar sta je vast niet altijd bij stil. Via het riool komt dit water terecht op de rioolwaterzuivering. Daar wordt het afvalwater weer schoon gemaakt.

Kom naar de open dag op woensdag 1 mei!

Ben je benieuwd hoe bij waterschap Vechtstromen het afvalwater wordt gezuiverd? Tijdens de Twentse Waterweken organiseren wij op woensdag 1 mei van 15.00 tot 19.00 uur een open dag op de rioolwaterzuivering in Vriezenveen, aan De Zuivering 5. Deze rioolwaterzuivering is onlangs compleet vernieuwd. Wij nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen!

Rondleidingen en activiteiten

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen, worden alle vragen over het zuiveren van afvalwater beantwoord en vertellen medewerkers van het waterschap over de werking van de nieuwe zuivering.
Kinderen vanaf 8 jaar mogen samen met een begeleider meedoen aan de rondleiding.

Voor de jonge bezoekers vanaf 4 jaar is er een ruimte ingericht waar zij onder begeleiding van de vrijwilligers van het waterschap proefjes kunnen doen, kunnen knutselen of zelf hun eigen rioolwaterzuiveringsinstallatie kunnen bouwen.

De toegang en deelname is gratis, er staat koffie, thee en ranja klaar! Let op: een bezoek aan de zuivering is niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 4 jaar.

Rondleiding bouwplaats rioolproject Vriezenveen

En er is nog meer! Naast een rondleiding op de rioolwaterzuivering, kun je ook deelnemen aan een rondleiding van gemeente Twenterand. De gemeente werkt namelijk in de Kruijsstraat, Grensweg, Linthorstlaan en het Herman Jansenpark in Vriezenveen aan een nieuw riool en een betere afvoer van regenwater. Benieuwd naar deze werkzaamheden? Combineer dan jouw bezoek aan de open dag en doe mee met één van de rondleidingen, die starten om 15.30, 16.30 en 17.30 uur vanaf de rioolwaterzuivering in Vriezenveen.