Glanerbeek


duitse_valg Deutsche site

Tussen de Rijksweg N35 en het klooster St. Ephrem de Syriër in Glane wordt de Glanerbeek aangepast. De Glanerbeek ligt in het stroomgebied van het Dinkeldal. Het gaat om een traject van 4,5 kilometer lang. Het doel is om de beek haar natuurlijke karakter terug te geven. Daarom worden de oevers natuurvriendelijk ingericht en wordt de beek plaatselijk verlegd. Verder wordt de beek zo ingericht dat er meer ruimte ontstaat om bij extreme weersomstandigheden het water tijdelijk in het gebied zelf op te slaan. Ook wordt de beek vispasseerbaar gemaakt. Het water wordt meer zichtbaar in het gebied en er kan gewandeld worden over stapstenen die in het water komen te liggen.

De Glanerbeek loopt ook door Duitsland, daarom werken wij in dit project nauw samen met onze Duitse partners: Stadt Gronau, Kreis Borken en Wasser und Bodemverband Amtsven.

Om te komen tot een ontwerp is een projectplan opgesteld. Dit projectplan is een technische onderbouwing van de maatregelen en hiermee geven we aan wat de effecten zijn op de omgeving. Het voorlopige projectplan kunt u onder downloaden.

Naast het voorlopige plan zijn er tekeningen gemaakt die laten zien welke maatregelen worden uitgevoerd en geven inzicht in hoe het profiel van de beek eruit komt te zien nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Onderaan deze pagina zijn de tekeningen weergegeven, u kunt deze openen door op de tekening te klikken.

Contact

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen over het werk dan kunt u contact opnemen met de projectleider Stephan Jansen.

Stephan Jansen

stephan

Projectleider

088 220 33 33

Project updates

Project informatie