Rioolwaterzuivering Vriezenveen officieel geopend

Gepubliceerd op 25 april 2024

Op woensdag 24 april is de compleet vernieuwde rioolwaterzuivering in Vriezenveen officieel geopend. Na een rondleiding over de nieuwe zuivering volgde een kort officieel moment waarbij ons dagelijks bestuurslid Wilbert Siebring, samen met alle genodigden, de zuivering officieel opende.

Klaar voor de toekomst

Wilbert Siebring, dagelijks bestuurder van Vechtstromen: “In Vriezenveen ligt nu een prachtige zuiveringsinstallatie waar we jaren mee vooruit kunnen. We zijn trots op het eindresultaat, waar zoveel mensen hard voor hebben gewerkt. Zelfs tijdens de bouw van de nieuwe zuivering draaide de oude zuivering door en werd het afvalwater hier gezuiverd. Een hele prestatie!”
Wilbert sloot af met een bedankwoordje aan iedereen die aan de bouw heeft meegewerkt. Ook de prettige afstemming en samenwerking met gemeente Twenterand werd deze middag benadrukt.
Wethouder Arjan Hof van gemeente Twenterand bevestigde deze goede samenwerking en sprak een woord van dank uit aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit omvangrijke project.

Open dag op 1 mei

Wist jij dat we alleen voor het doorspoelen van het toilet al ongeveer 33 liter water per persoon gebruiken? Daar sta je vast niet altijd bij stil. Via het riool komt dit water terecht op de rioolwaterzuivering. Daar wordt het afvalwater weer schoon gemaakt. Ben je ook benieuwd hoe wij dat op deze compleet vernieuwde rioolwaterzuivering doen? Kom dan op woensdag 1 mei naar de open dag. Tussen 15.00 en 19.00 uur kun je zelf een kijkje komen nemen!