Officiële start Blue Dragon Program in Vietnam


Vrijdag 10 juni 2022 was het eindelijk zo ver, na ruim 2 jaar afwezigheid, de officiële start van het Blue Dragon Program in de Mekong Delta in Vietnam! In aanwezigheid van de directeuren van onze partners: Hau Giang Province, Kien Giang Province en Can Tho City sprak Nettie Aarnink de circa 40 deelnemers aan de Kick Off toe.

Naast deze 3 provincies is de Can Tho University een belangrijke partner. Met deze universiteit tekende Nettie Aarnink een vernieuwd Memorandum of Understanding over onze samenwerking in de komende jaren.

In de bijdrage van de eerste secretaris van de Nederlandse ambassade, dhr. Laurent Umans, werd ons project een belangrijk onderdeel van de Nederlandse activiteiten in de Mekong Delta genoemd vanwege de langjarige aanwezigheid tot 2030.

Na de Kick Off van het programma was Nettie Aarnink ook aanwezig bij de start van de eerste training over Asset Management met Marcel van Zutphen van Vechtstromen en Robin de Bekker van Waterschap Drents Overijsselse Delta.

In Vietnam heeft het programma ook een medewerkster in dienst. Ms. Tong Nhat Chan is onze programma secretaris die alle contacten in Viet Nam tussen de missies door onderhoudt en voor ons brieven, documenten en trainingsmateriaal vertaald. Zij was de laatste twee weken van september in Nederland na geselecteerd te zijn als Young Expert om deel te nemen aan het Young Expert Programma.

Deze twee weken stonden in het teken van de start van dit programma met een  training over met name persoonlijke ontwikkeling. Het unieke van deze ronde is dat alle young experts van de Blue Deal partnerships l bij elkaar kwamen in Leidschendam en elkaar zo konden ontmoeten en een netwerk beginnen. Twee young experts uit eSwatini doen ook mee. Volgend jaar is er weer een training gepland waarin zij elkaar weer allemaal ontmoeten.