Olielozing op de Loolee

Gepubliceerd op 9 april 2021

Gisteren, donderdag 8 april, is in de buurt van Saasveld een olievlek op de Loolee geconstateerd. De locatie is langs de Loodijk, waar de Fleringenmolenbeek en de Loolee bij elkaar komen (zie kaartje).

Onze medewerkers hebben olieschermen en oliebooms in het water gelegd om de olie tegen te houden en op te nemen in de oliebooms (de witte worsten op de foto).

We vermoeden dat het om dieselolie gaat, maar om zeker te zijn hebben we een monster genomen. Dit monster zal in het laboratorium onderzocht worden. Daarmee hebben we meteen een soort vingerafdruk van de olie, zodat we precies weten om welke olie het gaat en deze eventueel in de toekomst zullen herkennen.

Mocht u ter plaatse iets opvallends gezien hebben op de watergang, de Middensloot of de Fleringenmolenbeek dat in verband gebracht kan worden met de olielozing, dan vragen we u om contact met ons op te nemen op het nummer 088-220 3333.

We adviseren mensen om in de buurt van de lozing even geen honden los te laten lopen, zodat ze niet in het water kunnen zwemmen of er uit drinken.