Varen en kanoën


Varen op de Vecht

Meest gestelde vragen over varen op de Vecht

Er zijn nieuwe sluizen gebouwd bij Junne en Mariënberg, wanneer zijn deze klaar en wanneer gaan ze precies open? Kan ik straks met mijn (motor)bootje helemaal doorvaren vanaf Zwolle naar Duitsland? Wat is de diepgang in de Vecht? Er is een overzicht van de meest gestelde vragen.

Vind het antwoord op jouw vraag

(Kano)varen op de Vecht is toegestaan

In de Vecht liggen stuwen, deze maken wij passeerbaar voor boten met een beperkte diepgang. Informatie over de sluizen in de Vecht

Kanoën op de Dinkel

Kanoën op de Dinkel is alleen toegestaan in de periode van 1 sept t/m 31 maart en u dient in het bezit te zijn van een vergunning. U kunt de vergunning aanvragen door het contactformulier invullen en aangeven met hoeveel kano’s u wilt gaan varen op welke data.

Met andere vaartuigen mag u niet op de Dinkel.

Kanoën en varen op de Regge

Op de Regge kun je vrij kanoën en varen, mits de boot niet gemotoriseerd is. Met fluisterbootjes mag je varen op de Regge.


Kanovaren in Overijssel

400 km kanoroutes

Overijssel is één van de mooiste kanoprovincies van Nederland. Wilt u Overijssel ontdekken als ideale kanoprovincie dan is het boekje "Kanovaren in Overijssel" 400 km kanoroutes een handige leidraad.

De bevaarbare waterlopen in de mooie omgeving van waterschap Vechtstromen zijn grotendeels opgenomen in de bestaande kanoroutes. Bij een groeiend aantal outdoorbedrijven in het gebied zijn kano's te huur of kunnen onder begeleiding tochten worden gemaakt. Het waterschap waarschuwt dat het water bij stuwen, maar ook op verschillende andere plaatsen, gevaarlijk kan zijn.

Boekje Kanovaren in Overijssel

Het boekje "Kanovaren in Overijssel"- 400 km kanoroutes" is verkrijgbaar bij de VVV's, kanoverhuurbedrijven in Overijssel en de boekhandels in het hele land.

Een handig hulpmiddel om kanoroutes te vinden is Kanoweb