Zelf proefjes doen


Ga jij zelf aan de slag als waterschapper? Op deze pagina vind je verschillende opdrachten. Je kunt zelf proefjes doen door de video’s te bekijken. Wil je nog meer dingen ontdekken? Gebruik dan de werkbladen die erbij horen. Wil jij Janneke, Lucas en Marit helpen? Doe dan de Escape opdrachten en schiet ze te hulp! Tot slot kun jij jouw eigen rioolwaterzuivering bouwen. Duik jij in de weg van de drol? Veel plezier!

Bouw je eigen rioolwaterzuiveringsinstallatie

Ben jij benieuwd naar de weg van de drol? Jij kunt jouw eigen rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen.

Deze opdracht is geschikt voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs. Leerlingen leren hoe er van vies rioolwater biologisch schoon water wordt gemaakt. Informatie hierover staat op de instructieplaat. Daarna gaan zij creatief aan de slag met hun eigen bouwwerk!

Print het bestand uit (liefst op A3 formaat). Lees de uitleg over het terrein dat je gaat bouwen. Knip de verschillende tanks uit. Vouw de stippellijnen en zorg dat je lijm bij de hand hebt. Als je alles hebt uitgeknipt en gevouwen, kun je de verschillende tanks op de plattegrond plakken. Dan is jouw eigen rioolwaterzuiveringsinstallatie klaar!

bouwplaat 4

Download hieronder de bouwplaat om zelf een rioolwaterzuiveringsinstallatie te bouwen.

Proefjes doen !

Samen leven met water

Escape opdrachten, Doe je mee!

Escape opdracht 1 over klimaat

voorblad 2.0

Escape opdracht 2, over afvalwater

Startschermfoto - afvalwateropdracht

Escape opdracht 3, the final

Startschermfoto - thefinal