Update: Sluis Junne vanaf vrijdagochtend weer open

Gepubliceerd op 16 juni 2022

Onze medewerkers zijn er vandaag in geslaagd om met hard werken in één dag de beide kleppen van sluis Junne te voorzien van nieuwe onderdelen. De werking van de sluis is aan het eind van de middag succesvol getest. Sluis Junne zal dan ook vanaf morgenvroeg weer volledig in bedrijf worden genomen waarmee de stremming voor de recreatievaart tussen Ommen en Hardenberg wordt opgeheven.

Bericht 15 juni

In verband met een defect onderdeel in sluis Junne, hebben we vandaag moeten besluiten deze tot nader order uit bedrijf te nemen. Daardoor is er momenteel geen doorgaande vaarroute op de Overijsselse Vecht tussen Ommen en Hardenberg. We doen er alles aan om de sluis komende dagen te repareren en zo snel mogelijk weer in bedrijf te nemen.

Door het defecte onderdeel in de sluis kunnen wij de veiligheid voor het schutproces niet garanderen en zijn wij genoodzaakt de sluis te sluiten. De doorgaande vaarroute tussen Ommen en Hardenberg is hierdoor gestremd, echter zijn de andere sluizen van Vechtstromen, Mariënberg, Hardenberg en De Haandrik wel gewoon in bedrijf.

Morgenvroeg wordt de sluis drooggelegd en verwachten wij te kunnen starten met het vervangen van het benodigde onderdeel. We doen er alles aan om de sluis, voor het prachtige weekeind dat voorspeld wordt, weer voor de recreatievaart te kunnen openen. Zodra bekend is wanneer de sluis weer in bedrijf genomen wordt, maken wij dit kenbaar op onze website en social media kanalen.