Lichten op de dijk

Gepubliceerd op 11 december 2023

Dinsdag 12 en woensdag 13 december zijn er ’s avonds mensen en lichten op de dijken van het Afwateringskanaal te zien tussen Coevorden en Gramsbergen, parallel aan de Vecht. Deze beide avonden houden onze vrijwillige dijkwachters hun jaarlijkse oefening. Tussen ongeveer 20.00 en 21.00 uur kunt u de lichten van de zaklantaarns op de dijk zien.

Oefening dijkwachters

In het dijkleger zitten vrijwilligers die als dijkwacht opgeroepen kunnen worden om bij slecht weer en in noodsituaties de staat van de dijken controleren. De vrijwillige dijkwachters worden getraind om ingezet te worden bij hoogwater en bij noodsituaties. Zij zijn degenen die dan over de dijken van het afwateringskanaal of de Vecht lopen om te signaleren of er bijvoorbeeld gaten in de dijk zitten. Of dat er spullen zijn aangespoeld die de dijk kunnen beschadigen en daarmee een bedreiging kunnen zijn voor het land en woonwijken achter de dijk.

De beide avonden deze week wordt hierin geoefend. De dijkwachters zullen de dijken langs het Afwateringskanaal inspecteren.

Dit is geen uitnodiging voor het publiek om mee te lopen, geïnteresseerden die graag dijkwachter willen worden, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar dijkwacht@vechtstromen.nl