Vechtdaldag 2024

Gepubliceerd op 3 juni 2024

Op vrijdag 28 juni 2024 vindt de jaarlijkse Vechtdaldag plaats. Deze dag, georganiseerd door de netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht, wordt dit jaar gehouden in Hardenberg en staat in het teken van de diverse projecten en de prachtige natuur van het Vechtdal. Deelname aan de Vechtdaldag is gratis en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.ruimtevoordevecht.nl/vechtdaldag.

Activiteiten

Bezoekers kunnen dit jaar kiezen uit maar liefst 11 excursies, projecten en bijzondere locaties rondom het Hardenbergse deel van de Vecht. Tijdens de excursies kunnen bezoekers meer te weten komen over de verschillende aspecten van het Vechtdal en het programma Ruimte voor de Vecht. Denk aan een ontspannend boottochtje naar de Loozensche Linie, een informatieve fietstocht naar de Rheezermaten, een prachtige wandeling door het Vechtpark of een bezoek aan Vechtrijk Gramsbergen.

Tijdens de opening van de Vechtdaldag wordt ook benadrukt dat alle havens in het Vechtdal een Blauwe Vlag (gaan) ontvangen, wat het commitment aan verantwoord varen en bewust omgaan met de natuur onderstreept.

Programma

12.15 uur: Ontvangst met lunch op het Ballonfestivalterrein in Hardenberg

12.45 uur: Start plenaire programma door Alwin te Rietstap, voorzitter van Ruimte voor de Vecht

13.30 uur: Start excursies (te voet, per fiets, boot of bus)

16.00 uur: Gezamenlijke afsluiting met een hapje en een drankje

De Vechtdaldag is een jaarlijks terugkerend evenement, iedere keer op een andere locatie in het Vechtdal. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om meer te leren over de ontwikkelingen rondom rivier de Vecht en om de natuur en cultuur van het Vechtdal te ervaren.

Aanmelden

Deelname is kosteloos en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.ruimtevoordevecht.nl/vechtdaldag.