Einde bouw Energiefabriek Hengelo in zicht

Gepubliceerd op 16 juli 2020

De bouw van de Energiefabriek in Hengelo gaat nu snel richting oplevering. We zijn momenteel hard aan het werk om de laatste werkzaamheden te realiseren.

Inzoomen op inbedrijfstelling

De eindfase is een mijlpaal in het gehele bouwproces die we graag met u delen. Vandaar dat we een film hebben laten maken van deze fase, waarbij we met name inzoomen op de inbedrijfstelling van vijf onderdelen.

Projectleider Hugo Borger en zuiveringsbeheerder Gerrit ten Damme vertellen u in de film over het werk dat wordt uitgevoerd en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. We liggen op koers en hopen het project dit jaar te kunnen afronden.

Energiefabriek in een notendop

Als de Energiefabriek helemaal gereed is, wekken we hier zoveel stroom op dat de zuivering in Hengelo geheel energieneutraal is. Daarnaast leveren we ook nog eens stroom aan het elektriciteitsnet, goed voor 3500 huishoudens. Omdat we op een innovatieve wijze het slib voorkoken in de TDH (Thermische Druk Hydrolyse), ook wel de snelkookpan genoemd, en vergisten in de slibgistingstanks, halen we alle energie uit het slib. Zo blijft er minder restslib over. Dit levert een besparing op van zo’n 500 vrachtwagens per jaar.


Bekijk hier de film over de eindfase van de bouw