Loozensche Linie


Bij de Loozensche Linie in Loozen hebben we ruimte voor water gemaakt. Dit is gedaan door een oude meander, oftewel een oude rivierarm, uit te graven en te koppelen aan de rivier de Vecht. Ook is een deel van de grond langs de Vecht afgegraven als waterbuffer bij hoog water. Hiermee hopen we in tijden van hevige regenval al het water in de rivier kwijt te kunnen en de wateroverlast in stedelijke gebieden te voorkomen.

Natuur en recreatie

Op het terrein bij de Loozensche Linie hebben ook een aantal andere ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo is er een natuurgebied ingericht wat zeer in trek is bij veel vogelsoorten. Voor rolstoelers zijn er speciaal aangelegde paden door het gehele gebied en is er een rolstoeltoegankelijke uitkijktoren. Op de zorgboerderij de Zwieseborg is er veel te doen. Het hotel en de camping zijn bedoeld voor gezinnen die een gezinslid met een beperking hebben. Sinds het voorjaar van 2010 is er een kunstwerk in het water bij de uitkijktoren dat de verbinding met het militaire verleden laat zien.

De locatie van de Loozensche Linie is naast landhoeve Zwieseborg, Hardenbergerweg 23, 7778 HP Hardenberg in het buurtschap Loozen.