Tuinen van Diepenheim


Wij hebben aanpassingen aan de Regge gedaan bij de Tuinen van Diepenheim. De Regge is vanaf het Rosarium tot aan het Gazeboterrein opnieuw ingericht.

Retentie (het vasthouden van water) bij Tuinen van Diepenheim

Het deel van de Regge van het Rosarium tot aan de Raadhuisstraat is voornamelijk natuurlijker ingericht. Er was daar weinig ruimte voor extra meandering (proces waardoor beken en rivieren kronkelen) van de Regge. Vanaf de Raadhuisstraat tot aan het Gazeboterrein was die ruimte er wel. Op dat traject zijn een aantal kleine meanders en een poelen aangelegd.

Wat is er nog meer gebeurd?

Naast de aanpassingen aan de Regge zelf, zijn er nog meer zaken veranderd. Zo is de duiker in de Regge die de Raadhuisstraat kruiste opgeknapt. Dit is een zogenaamde ‘brugduiker' geworden. Dit is een duiker met bovengronds leuningen, waardoor het op een brug lijkt. De vormgeving hiervan is afgestemd op die van de brug in de Grotestraat. Ook de Nijenhuisleiding, een waterloop die ter hoogte van het Rosarium in de Regge uitmondt, is veranderd. Deze waterloop slingert nu door de Vlindertuin. Het gebiedje tussen de Regge en de Nijenhuisleiding wordt bij (zomerse) stortbuien ingezet als retentiegebied (gebied om water vast te houden) om wateroverlast elders te voorkomen. Tevens wordt de bestaande bergingsvijver bij de Boinksweide in Diepenheim-Noord benut voor tijdelijke wateropvang. In totaal kan binnen het project ongeveer 5.000 M3 water tijdelijk worden geborgen.

Diepenheim

Ruimte voor wandelaars

Houdt u van wandelen, dan kunt u in Diepenheim leuke ommetjes maken. Zo kunt u in de Tuinen van Diepenheim rondwandelen om daar de natuur te bewonderen. Of via de Raadhuisstraat naar Huis te Diepenheim lopen om daar te genieten.

De wandelstructuur is zodanig ingericht dat u korte, maar ook langere wandelingen kunt maken. En de wandelpaden zijn ook geschikt voor mindervaliden in een rolstoel.