Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water

Procesregisseur bedrijfsvoering


Word jij de drijvende kracht die er voor zorgt dat onze bedrijfsvoering zich doorontwikkelt? Kun jij met jouw talent voor procesregie en veranderkundig inzicht, op tactisch niveau zorgen voor de realisatie van die doorontwikkeling? Grijp dan deze kans en solliciteer. Want jouw enthousiasme en expertise is precies wat wij nodig hebben om onze bedrijfsvoering naar nieuwe hoogten te tillen.


Werk met betekenis en verbinding

Jij voert de regie, zodat beoogde veranderingen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Je doet dat samen met het directielid, de teamleiders, de programmaleider en de businesscontroler van Strategie & Bedrijfsvoering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat je verantwoordelijk bent voor het proces van de implementatie van onze visie op bedrijfsvoering. Je ondersteunt teamleiders met je veranderkundige expertise in bedrijfsvoeringsbrede trajecten. Expertise die je ook inbrengt in andere projecten en processen die binnen de bedrijfsvoering spelen.
Namens het directielid ben je opdrachtgever voor teamoverstijgende opdrachten binnen de bedrijfsvoering. Denk daarbij aan de implementatie naar een digitale overheid of de totstandkoming van een visie op dienstverlening. Je formuleert samen met teamleiders de opdracht en bepaalt de benodigde menskracht en middelen. Je maakt afspraken over de beschikbaarheid daarvan, bewaakt de uitvoering en signaleert of er aanpassingen noodzakelijk zijn. Hierbij werk je doelgericht aan resultaten.
Daar ligt jouw talent en expertise, waarbij je:

 • Als procesregisseur verantwoordelijk bent voor de implementatie van ontwikkeltrajecten binnen de bedrijfsvoering en veranderkundige expertise inbrengt;
 • Als opdrachtgever namens de directie de voortgang bewaakt van teamoverstijgende verandertrajecten binnen bedrijfsvoering;
 • Als voorzitter van het adviesteam Strategie & Bedrijfsvoering gevraagd en ongevraagd adviseert en inspireert over ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsvoering;
 • Samen met het directielid, de programmaleider en de businesscontroler mee stuurt in de realisatie van de gehele productie van de bedrijfsvoering;

Ons werk voor een aantrekkelijke leefomgeving met water

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.
Als procesregisseur bedrijfsvoering werk je, samen met 23 collega's, in het team Organisatie & HRM. Je werkt vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wat het zo fijn maakt om in dit team te werken? Als team O&HRM ondersteunen we Vechtstromen door mee richting te geven aan de ontwikkeling van de organisatie naar een duurzame, veilige, verbindende en innovatieve organisatie.
Jouw toekomstige teamleider Karin Zuidgeest, zegt hierover: "Je komt in een team te werken met enthousiaste collega's met passie voor ons vak en het waterschap. We zijn collegiaal, hebben interesse in de ontwikkelingen in ons vakgebied, werken hard en doen het samen! Jij voegt als verbinder tussen de teams van bedrijfsvoering echt iets toe om de ontwikkeling van onze organisatie een stap verder te brengen!"

Neem contact op

Dankzij jou

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij doelgericht, vasthoudend in het behalen van resultaten en weet je samenwerking te stimuleren om doelstellingen te realiseren. Én heb of ben je voor deze vacature:

 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van bedrijfskunde, bestuurskunde of organisatiekunde;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring bijvoorbeeld als organisatieadviseur, project- of procesmanager;
 • aantoonbare ervaring met veranderprocessen binnen de (lokale) overheid;
 • een verbinder en spreek je de taal van het management;
 • een gezonde dosis politiek- bestuurlijke sensitiviteit;
 • affiniteit met vraagstukken op het gebied van digitalisering en digitale transformatie;
 • bovengemiddeld goede mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden.

Je verdient het

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Wij bieden jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want bij een 36-urige werkweek verdien je ook:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.385 en € 6.058 (met ingang van 1 juli 2024);
 • Een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 dat je in vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten

Nog sterker met jou

Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen maar uiterlijk 14 juli a.s. via de solliciteerbutton hieronder. De gesprekken staan gepland op woensdagochtend 24 juli.
Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Karin Zuidgeest, teamleider O&HRM via telefoonnummer 06-55 39 59 79. Met vragen over de procedure kun je terecht bij Saskia Bongaerts, specialist HR.

De vacature staat zowel intern als extern gelijk uit, waarbij bij gelijke geschiktheid de interne kandidaat voorrang heeft.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.