Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water

Senior Adviseur Elektrotechniek en Procesautomatisering


Om klaar te zijn voor de digitale toekomst, wordt de komende jaren de procesautomatisering van de rioolwaterzuiveringen op een toekomstgerichte en risico gebaseerde manier vervangen. Als (Sr.) Adviseur Elektrotechniek en Procesautomatisering ben jij de schakel tussen techniek en de operators van de installaties, waardoor je bijdraagt aan schoon, veilig en voldoende water.


Werk met betekenis en verbinding

Als (Sr.) Adviseur Elektrotechniek en Procesautomatisering zorg jij voor de juiste adviezen die maken dat procesautomatisering een grote stap verder wordt gebracht. Vechtstromen staat voor een grote vervangings- en renovatieopgave in rioolwaterzuiveringsinstallaties, met de focus op elektrotechniek en procesautomatisering. Deze automatisering is cruciaal voor de besturing, monitoring en informatievoorziening van het zuiveringsproces. We zien procesautomatisering als een strategisch bedrijfsmiddel dat niet alleen het waterketenproces aanstuurt, maar ook de bedrijfsvoering ondersteunt door essentiële informatie te verstrekken over prestaties en risico’s en daarbij horende assets.


De betekenis en uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • Technische systemen in de elektro-, besturings- en procestechniek doorgrondt;
 • Adviseert over software, waarbij je steeds de lijn voor de toekomst voor ogen hebt;
 • (Functionele)Specificaties op stelt en de aanbesteding en uitvoering begeleidt;
 • Nieuwe installaties bij de leverancier en/of op de zuivering test;
 • Veel in multidisciplinaire projectteams werkt en met externe partners (Aannemers/leveranciers en adviesbureaus);
 • Werkt aan as-built maken van documentatie (o.a. Functionele Ontwerpen) huidige installaties;
 • De rol oppakt bij het begeleiden van interne PA/OT werkzaamheden/projecten;
 • De rol oppakt bij het begeleiden van PA/OT werkzaamheden in nieuwbouw en renovatieprojecten (ontwerp/bestek/aanbesteding/uitvoeringsbegeleiding).

Een aantrekkelijke leefomgeving met water

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als (Sr.) Adviseur Elektrotechniek en Procesautomatisering werk je, samen met 50 collega’s, in het team Expertisecentrum. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wij werken waar het werk is. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij je vakinhoudelijk een bijdrage levert aan investerings- en onderhoudsprojecten.
Je wordt voor een belangrijk deel “uitgeleend” aan team OT waarbij je meehelpt om het beheer van de PA/OT applicaties op orde te brengen en houden.

Neem contact op

Dankzij jou

Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Jij bent de creatieve probleemoplosser met een vlotte babbel en een scherpe zakelijke instelling. Met jouw overtuigingskracht werk je graag samen, en je hebt de moed om out-of-the-box te denken en te handelen. Bovendien vertaal je moeiteloos ideeën naar techniek. Én heb je voor deze vacature:

 • Tenminste een afgeronde hbo-opleiding met een gedegen kennis van procesautomatisering en elektrotechniek;
 • ervaring met projectmatig werken, PLC’s, SCADA, DCS, en NEN1010 en NEN3140;
 • kennis van de ATEX richtlijnen is een pré;
 • Kennis van netwerktechnieken aangevuld met basiskennis cybersecurity;
 • affiniteit met mechanische - en civiele techniek.

Je verdient het

*Voor deze vacature geldt een gelijktijdige in- en externe werving. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor op de externe kandidaat.

**Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als (Sr.) adviseur elektrotechniek en procesautomatisering bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.299,- en € 6.058 (schaal 11, met ingang van 1 juli 2024);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 dat je in vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten.

Nog sterker met jou

Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór woensdag 22 mei 2024 via de solliciteerbutton. De gesprekken staan gepland op 27 mei 2024 in de ochtend.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Bart Stokvis, Senior adviseur Techniek en Toepassing. Bel of WhatsApp hem via 06-29552027. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Rianda Kuipers, specialist HR. Je mag haar ook bellen via telefoonnummer 06-15207887.