Onderhoud vijver wijk Broekmaten Den Ham

Gepubliceerd op 29 maart 2024

Binnenkort starten we met onderhoud aan de vijver in de wijk Broekmaten in Den Ham. De vijver wordt opgeknapt en natuurvriendelijker ingericht. Dit onderhoud voeren we samen met de gemeente Twenterand uit.

Wanneer?

De voorbereiding voor de aanpassing van de vijver zijn zo goed als afgerond en begin april zullen de eerste activiteiten in de vijver plaatsvinden. Om vissterfte tijdens de werkzaamheden te voorkomen, wordt de vijver leeggevist. Dit gebeurt in overleg met de visvereniging en Sportvisserij Oost Nederland. Daarna start aannemer Gerwers met de werkzaamheden. We verwachten voor de zomervakantie het onderhoud aan de vijver te kunnen afronden.

Wat gaan we doen?

We gaan de oevers natuurvriendelijker maken. De oude visstoepen worden verwijderd en gedeeltelijk vervangen door nieuwe. Ook gaan we om de oevers heen het groen vervangen en onderhouden. Het is belangrijk om de vijver veiliger en onderhoudsvriendelijker te maken.

Later starten dan gepland

Bij de brug tussen Bussink en De Gaffel voeren we herstelwerkzaamheden uit, die aanvankelijk niet gepland waren. De voorbereiding heeft daardoor extra tijd gekost, waardoor we iets later starten dan in eerste instantie was aangegeven. Omdat we deze herstelwerkzaamheden nu combineren met het onderhoud aan de vijver, kunnen we de overlast in de omgeving beperken.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 – 220 33 33.