Vertraging baggerwerkzaamheden Alte Picardiekanaal Coevorden

Gepubliceerd op 29 maart 2024

Naar verwachting zouden we begin 2024 starten met baggeren van het Alte Picardiekanaal in Coevorden. Helaas is dit niet haalbaar, waardoor de baggerwerkzaamheden uitgesteld worden.

Verplaatsen

De voorbereidingen zijn vertraagd en het broedseizoen is inmiddels begonnen. Dat betekent dat we de baggerwerkzaamheden van het Alte Picardiekanaal moeten verplaatsen en na de zomerperiode kunnen uitvoeren.

Gebied

De werkzaamheden vinden plaats in een gedeelte van het Alte Picardiekanaal tussen de Nordhornerstraat en de uitmonding in de gracht. Op het gebiedskaartje is aangegeven om welk gebied het gaat.

Waarom baggeren?

Het waterschap laat wateren zoals beekjes, kanalen en vijvers gemiddeld eens in de tien jaar baggeren. Of eerder als dat op een bepaalde plek nodig is. Door het weghalen van de bagger wordt niet alleen de bodem schoongemaakt, maar wordt een watergang of vijver ook weer wat dieper. Daardoor stroomt het water beter door, remt de algengroei en verbetert de waterkwaliteit.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 – 220 33 33.