Officiële lancering JRBA

Gepubliceerd op 25 november 2021

De gazetting ofwel de publicatie in de Staatscourant van eSwatini in mei 2020 was al heel wat. De detachering van de staff in oktober 2021 van het Ministerie van Natural Resources & Energy naar de JRBA werd ook iedereen blij van. Maar de officiële lancering maakte het helemaal af. De JRBA is up & running !

JRBA

De JRBA is voluit de JRBA – PB: de Joint River Basin Authorities – Project Board. Het is de overkoepelende organisatie die de uitvoering doet voor de 5 River Basin Authorities. Deze 5 besturen van de 5 stroomgebieden in eSwatini bundelen hun krachten naar 1 organisatie. Een groeibriljant die nu snel opstart en gestaag doorwerkt aan goed waterbeheer in heel eSwatini.

Lancering

Woensdag 10 november was de dag dat alles en iedereen er spik en span uitzag. De bestuursleden van zowel de JRBA als de afzonderlijke RBA’s. De kersverse staff, de bekende partners van de Irrigation Districts en de vele genodigden van het Ministerie, NGO (niet gouvernementele organisaties, belangenbehartigers)’s en waterschap Vechtstromen. Speciale gast was Peter Bhembe, de Minister van Natural Resources & Energy in eSwatini. Hij had de eer om de JRBA officieel te lanceren. Hij merkte op dat omdat water nu éénmaal een vrouwenzaak is in Afrika dat we de goede kant op gaan met het aandeel vrouwen in de JRBA, maar dat we er nog niet zijn. Hierna pakte hij zijn speech erbij met daarin het moment om de JRBA officieel te lanceren. Onder applaus en met dankwoorden en toekomstvisies, met gebed en dans is de JRBA nu echt ‘los’ zoals we dat in het oosten van Nederland zeggen.

Filmpjes

Bekijk ook vooral de filmpjes: met de dansers die er absoluut spik en span uitzagen en het startfilmpje met de werklocatie van de JRBA bij Lubovane Dam.