Dinkel Harseveld Duitsland


In het Beneden Dinkelgebied stroomt de Dinkel vanaf Harseveld bij kanaal Almelo-Nordhorn in het zuiden tot aan de Duitse grens.

Dagelijks werken wij aan schoon, voldoende en veilig water. Dat doen wij op basis van wet- en regelgeving van diverse overheden. Eén daarvan is de Kaderrichtlijn Water (KRW). De KRW is de belangrijkste Europese richtlijn als het gaat over de kwaliteit van het oppervlaktewater en grondwater. Al het water in Nederland moet eind 2027 een goed leefgebied zijn voor de planten en dieren die er thuis horen.

Het waterschap heeft op basis van de normen van de KRW bepaald bij welke rivieren en beken er werk aan de winkel is. Dat is onder andere het geval bij de Dinkel tussen Harseveld en de Duitse grens. Daarom werken we de komende periode aan een plan voor maatregelen in dit deel van de Dinkel.

Contact

Caspar ter Brake

caspar_ter_brake

Projectleider

088 220 33 33

Heeft u vragen over dit project, dan kunt u contact opnemen met de projectleider Caspar ter Brake.

Indien u een vraag heeft of graag iets met ons wilt delen/meegeven, dan kunt u onderstaand formulier invullen.

Nieuws

Project informatie

Het waterschap staat de komende jaren voor grote opgaven op het gebied van waterbeheer, ook in het Dinkelgebied. Met de Dinkelagenda willen we richting geven aan onze inspanningen in het stroomgebied van de Dinkel.

midden dinkel 12